Exceptii: Locul prestarii de servicii de consultanta
[Adaugat: 31-Ian-2013]
Exceptii de la regulile generale stabilite de art. 133 alin. (2) si (3) din Codul fiscal
Urmatoarele servicii fac exceptie de la regulile generale in ceea ce priveste stabilirea locului prestarii, avand reguli proprii de stabilire a locului impozitarii, indiferent de statulul beneficiarului (persoana impozabila sau neimpozabila):
a) Serviciile legate de bunuri imobile.
Aceste servicii au locul prestarii la locul unde este situat bunul imobil. Serviciile efectuate in legatura cu bunurile imobile cuprind, printre altele, operatiuni precum:
- serviciile de natura juridica referitoare la transmiterea sau transferul unui titlu de proprietate asupra unui bun imobil, la anumite drepturi asupra bunurilor imobile, cum ar fi serviciile notariale, ori intocmirea unui contract de vanzare-cumparare pentru un astfel de bun, indiferent daca tranzactia in sine care ar conduce la modificarea naturii juridice a proprietatii se realizeaza ...
[citeste in continuare...]
Administrator si director general la un SRL
[Adaugat: 31-Ian-2013]
Daca vrem sa modificam functia administratorului si sa-l numim director general ce pasi trebuie urmati?
Raspuns: Activitatea administratorilor este, in principiu, o activitate remunerata, dar ea poate fi si neremunerata in functie de vointa asociatilor exprimata odata cu alegerea acestora.
Art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, in redactarea primita prin Legea 441/2006 , dispune ca, pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.
Insa, aceasta interdictie vizeaza numai administratorii/directorii societatilor comerciale pe actiuni. In acest sens, art. 197 alin. (4) din acelasi act normativ stabileste ca dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor cu raspundere ...
[citeste in continuare...]
Presedintele ICCJ: Raportul MCV reflecta cu obiectivitate evolutiile inregistrate de Curtea Suprema
[Adaugat: 31-Ian-2013]
Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, publicat miercuri, reflecta cu obiectivitate evolutiile inregistrate de inalta Curte de Casatie si Justitie in domeniul mecanismului de cooperare si verificare de la ultimul raport, dat publicitatii in luna iulie 2012, se arata joi intr-o declaratie de presa a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator Livia Doina Stanciu.
'Se constata ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a continuat sa ia masuri concrete in vederea unificarii jurisprudentei si a imbunatatirii calitatii acesteia, asigurand transmiterea hotararilor catre instantele inferioare si imbunatatind accesul on-line, iar procedura de recurs in interesul legii contribuie deja la inregistrarea de progrese in aceasta directie', sustine Stanciu.
Potrivit sursei citate, raportul constata ca abordarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste dosarele de ...
[citeste in continuare...]
CIM pe durata determinata pentru inlocuirea titularului de post. Momentul incetarii CIM
[Adaugat: 30-Ian-2013]
de Mihaela Pascu
Analizam mai jos cazul unei salariate cu CIM pe perioada determinata pe 3 luni i s-au intocmit ulterior alte 3 acte aditionale.
1. AA de prelungire perioada cu un an pana la 15.10.2012.
2. la 15.10.2012 se intocmeste AA cu prelungire perioada determinata pana la revenirea titularului de post din CIC.
3. AA de prelungire perioada determinata pe 6 luni, incepand cu 15.02.2013 pana la 25.08.2013.
Vom stabili in ce masura se poate rezilia contractul persoanei care inlocuieste pe baza ultimului act aditional in ciuda faptului ca titularul postului nu se va intoarce din CIC nici la 25.08.2013 (se afla in CIC cu al 2-lea copil).
Solutia consultantului:
Potrivit art. 83 lit. a) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.
Totodata, art. ...
[citeste in continuare...]
temei de drept
Buna seara,
In cererea de chemare in judecata inregistrata la judecatorie in august 2012, reclamantul isi intemeiaza pretentiile privind constatarea deschiderii succesiuni, calitatea mostenitorilor si partajul de pe urma parintiilor decedati in anul 2001 si 2010 pe articole din Noul Cod Civil. Este corect? Daca nu ce ma sfatuiti sa cer instantei la primul termen care va fi in luna martie 2013.
Multumesc anticipat,
Daniela Ghetu
[citeste in continuare...]
contract de vanzare-cumparare
Buna ziua. tatal meu a decedat in Aprilie 2012, in Iulie 2012 am mers la masa succesorala unde din 5 copii 4 am renuntat. Acum mama mea vrea ca partea ei de 5 optimi sa mi le vanda mie fiica care am renuntat la mostenire. Cum as putea sa fac ca sa nu fie atacate in istanta de fratii mei?
Va scriu ca ei nu sunt de acord cu acest lucru.
Se poate ataca doar daca e vorba de imobil (casa)? sau si teren intravilan -extravilan?
Va multumesc anticipat
[citeste in continuare...]
Ca sa slabesti, trebuie sa te alimentezi bine si sanatos, iar cel mai bun mod in care poti face asta este sa iti pregatesti tu singura mancarea, din ingrediente proaspete. Stim cu totii ca fast-food-ul ingrasa, asa ca acel tip de mancare trebuie evitat. O alta problema care apare cand te duci sa mananci la un restaurant este ca portiile sunt mult prea mari decat ar trebui sa fie in realitate. Si asa ajungem la punctul urmator...
2. Invata ce inseamna o portie de mancare.
Stiai ca o portie de carne sau peste nu trebuie sa fie mai mare decat un pachet de carti de joc? Sau ca o portie de legume este mare cat o palma? De cate ori ai primit exact atata mancare in farfurie la vreun restaurant? In plus, daca simti ca nu poti manca tot, nu te forta in ideea ca iti va fi foame mai tarziu. Invata sa intelegi semnalele pe care ti le transmite organismul tau si opreste-te din mancat imediat ce simti nevoia.
3. Invata care alimente iti fac bine si care nu.
Daca vrei sa ...
[citeste in continuare...]