Venituri din expropriere
[Adaugat: 11-Feb-2013]
O societate comerciala cu obiect principal de activitate "Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii", cod CAEN 6810, este despagubita de primarie pentru expropierea unui teren.
In aceasta situatie, cedarea terenului este considerata venit din vanzarea marfurilor sau venit din despagubiri si penalitati? Cifra de afaceri a acestei societati va cuprinde sau nu acest venit?
Raspuns:
Din punct de vedere contabil, conform pct. 34 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 , veniturile si cheltuielile care apar altfel decat in cursul activitatilor curente ale entitatii trebuie prezentate la "Venituri extraordinare" si "Cheltuieli extraordinare".
De exemplu, pierderile rezultate in urma unui cutremur sau unui alt dezastru natural pot fi calificate de catre majoritatea entitatilor ca elemente extraordinare. De asemenea, exproprierea activelor este un ...
[citeste in continuare...]
Refuz post vacant in preaviz
[Adaugat: 11-Feb-2013]
Se desfiinteaza postul unui economist. In momentul respectiv nu i se ofera un alt loc de munca in firma si i se acorda preavizul legal.
Demisioneaza un alt economist din departament si angajatorul ofera postul persoanei carei i se desfiintase postul anterior si care era in perioada preavizului. Aceasta refuza. Cum i se va inchide contractul de munca in acest caz? Mai beneficiaza de somaj?
Raspuns:
Conform prevederilor art. 76 din Legea 53/2003 – Codul muncii , republicata, decizia de concediere trebuie sa contina, printre altele, lista locurilor de munca vacante la nivelul unitatii si termenul in care salariatul are dreptul sa isi exprime optiunea, in conditiile art. 64 din acelasi act normativ.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a statuat in decizia nr.6/2011 faptul ca prevederile art. 76 lit. d) din Codul muncii nu sunt aplicabile si in cazul prevazut la art. 65 din Codul muncii , angajatorului nerevenindu-i astfel obligatia in acest caz sa puna la ...
[citeste in continuare...]
SSM: Lista cu produse periculoase trebuie depusa la ITM?
O societate care se ocupa cu comercializarea de produse materiale auxiliare de turnatorie (notate ca produse periculoase si toxice) are sediul in Bucuresti si pentru depozitare manipulare a subcontractat o terta firma din Pitesti. Angajatii firmei nu intra in contact cu materialele periculoase decat in momentul inventarului, cand se deplaseaza la Pitesti.
Intrebarea este: lista cu produse periculoase trebuie depusa la ITM Pitesti sau la ITM Bucuresti? Sau la ambele insitutii, ambele fiind pe raza unde isi desfasoara practic activitatea.
De asemenea, compania trebuie sa asigure instructajul ssm celor de la depozit? Sau angajatorul lor trebuie sa faca asta?
Raspuns: Potrivit art. 22 alin. (2) din Legea 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, cu modificarile si completarile ulterioare, producatorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii si exportatorii sunt obligati sa furnizeze inspectoratului teritorial de munca pe raza ...
[citeste in continuare...]
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
Publicarea raportului de conformitate privind Romania in cadrul celei de-a treia runde de evaluare GRECO
[Adaugat: 11-Feb-2013]
Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a publicat astazi Raportul de conformitate privind Romania din cea de-a treia runda de evaluare. ( Raportul poate fi consultat pe AICI )
Raportul, adoptat la Strasbourg la data de 7 decembrie 2012, analizeaza modul de implementare a recomandarilor formulate Romaniei in Rapoartele de Evaluare pe cele doua teme supuse evaluarii, respectiv incriminarea faptelor de coruptie si transparenta finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.
In ceea ce priveste incriminarea faptelor de coruptie, 4 recomandari sunt neimplementate intrucat fie nu au fost adoptate masuri legislative in vedere implementarii acestora (i si iv), fie de la momentul adoptarii Raportului de Evaluare nu au fost adoptate masuri suplimentare pentru indeplinirea lor, insa ele vor fi implementate prin intrarea in vigoare a noului Cod Penal (iii si vii). 2 recomandari (ii si v) sunt partial implementate ...
[citeste in continuare...]
Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
In acest produs unic gasesti:
- Legislatia muncii actualizata
- Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
- Recomandari de la experti
- Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
- Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
...Comanda ACUM >>
Internship: EPO Boards of Appeal
[Adaugat: 11-Feb-2013]
Anunt
Institutul National al Magistraturii are placerea de a va informa cu privire la organizarea urmatoarei activitati:
NUME SEMINAR: “JUDICIAL INTERNSHIP AT THE EPO BOARDS OF APPEAL”
PERIOADA 3-28 iunie 2013
LOCUL DE DESFASURARE Munchen (Germania)
LIMBA IN CARE SE DESFASOARA Limba engleza
ORGANIZATOR Oficiul European de Brevete (OEB)
DESCRIERE: Programul de stagiu va include un curs intensiv de o saptamana privitor la conditiile de acordare a brevetului european si procedurile in fata camerelor de apel ale OEB, urmat de o perioada de practica de 3 saptamani in cadrul unei camere de apel, care va include studiul de dosare si participarea la dezbaterea orala a cauzelor in fata camerei.
FINANTARE: Contributia Oficiului European de Brevete la costurile de participare vizeaza cheltuielile de transport si cele de cazare si masa pe perioada stagiului.
CUI SE ADRESEAZA: Seminarul se adreseaza judecatorilor din ...
[citeste in continuare...]
Compensare a creantelor, in cadrul procedurii de insolventa
SC X SRL a intrat in insolventa, pe ,,Tabelul final al creantelor,, fiind acceptati :
- DGFP - 2.000.000 euro
- AVAS - 500.000 euro
- firma mea - 35.000 euro (reparatii si modernizari aduse unei cladiri a debitorului, care ne-a apartinut noua in perioada 2007-2009)
In acelasi timp, firma mea detine un titlul executoriu impotriva AVAS, ca tert poprit, pentru suma de 40.000 euro (in cadrul unui litigiu ca urmare a unei licitatii prost executate de respectiva institutie si anulata de catre ICCJ, in urma careia am pierdut dreptul de proprietate asupra cladirii sus-mentionate).
Respectiva cladire a fost evaluata, la nivelul anului 2007, inainte de a-i aduce noi modernizari, la suma de 40.000 euro (doua evaluari distincte, una chiar a AVAS).
INTREBARE : pot solicita administratorului judiciar care se ocupa de insolventa compensarea creantei firmei noastre la AVAS prin reintrarea in proprietate asupra cladirii in discutie ?
In acest fel :
- AVAS nu ...
[citeste in continuare...]
legea 18/1991
[Adaugat: ]
Buna ziua problema mea este urmatoarea in anul 1991 tatal meu si bunicul meu au primit prin legea 18/1991 o suprafata de teren de 300mp fiecare cu drep de folosinta pe viata,pe acest teren tatal meu a ridicat o casa in primi 5 ani de folosinta a terenului dar nu a inscris-o in cartea funciara doar a declarat-o la primarie unde am platit impozit atat pe locuinta cat si pe teren ,iar din 1991 familia mea este cea care a folosit acel teren permanent.
Intrebarea mea este cum am putea sa devenim proprietari cu drepturi depline adica cu titlu de proprietate nu cu drept de folosinta pe acel teren care ar fi cea mai sigura actiune pe care ar trebui sa o inaintam,exista ceva lege care iti da drept de proprietate daca folosesti un teren o peroiada mai lunga de 20 de ani?
Va multumesc anticipat
[citeste in continuare...]
Rolul antioxidantilor in bolile cardiovasculare
[Adaugat: 08-Feb-2013]
Chiar daca pare terifiant gandul ca in fiecare minut al existentei noastre intram in contact cu acesti dusmani ai sanatatii trebuie sa nu pierdem din vedere faptul ca efectul radicalilor liberi este contracarat de catre antioxidanti. Si cum radicalii liberi sunt implicati in producerea si intretinerea a numeroase boli printre care enumeram cancerul, ateroscleroza si nu in ultimul rand cauza numarul 1 de mortalitate din lume-boala cardiovasculara, in mod evident prin anihilarea efectelor acestora antioxidantii sunt capabili sa tina la distanta toate aceste boli.
Fiind mult mai usor sa prevenim decat sa tratam o boala cardiovasculara este clar ca multi dintre noi trebuie sa facem schimbari drastice in ce priveste atat stilul de viata cat si regimul alimentar. Consumul de fructe si legume proaspete, evitarea grasimilor de origine animala, renuntarea la fumat si adoptarea unui program ce include activitate fizica regulata sunt reguli de aur ce trebuiesc respectate pentru a evita ...
[citeste in continuare...]