E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Venituri din expropriere
[Adaugat: 11-Feb-2013]

O societate comerciala cu obiect principal de activitate "Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii", cod CAEN 6810, este despagubita de primarie pentru expropierea unui teren.

In aceasta situatie, cedarea terenului este considerata venit din vanzarea marfurilor sau venit din despagubiri si penalitati? Cifra de afaceri a acestei societati va cuprinde sau nu acest venit?

Raspuns:
Din punct de vedere contabil, conform pct. 34 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 , veniturile si cheltuielile care apar altfel decat in cursul activitatilor curente ale entitatii trebuie prezentate la "Venituri extraordinare" si "Cheltuieli extraordinare".

De exemplu, pierderile rezultate in urma unui cutremur sau unui alt dezastru natural pot fi calificate de catre majoritatea entitatilor ca elemente extraordinare. De asemenea, exproprierea activelor este un ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
Refuz post vacant in preaviz
[Adaugat: 11-Feb-2013]

Se desfiinteaza postul unui economist. In momentul respectiv nu i se ofera un alt loc de munca in firma si i se acorda preavizul legal.

Demisioneaza un alt economist din departament si angajatorul ofera postul persoanei carei i se desfiintase postul anterior si care era in perioada preavizului. Aceasta refuza. Cum i se va inchide contractul de munca in acest caz? Mai beneficiaza de somaj?

Raspuns:
Conform prevederilor art. 76 din Legea 53/2003 – Codul muncii , republicata, decizia de concediere trebuie sa contina, printre altele, lista locurilor de munca vacante la nivelul unitatii si termenul in care salariatul are dreptul sa isi exprime optiunea, in conditiile art. 64 din acelasi act normativ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a statuat in decizia nr.6/2011 faptul ca prevederile art. 76 lit. d) din Codul muncii nu sunt aplicabile si in cazul prevazut la art. 65 din Codul muncii , angajatorului nerevenindu-i astfel obligatia in acest caz sa puna la ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
SSM: Lista cu produse periculoase trebuie depusa la ITM?

O societate care se ocupa cu comercializarea de produse materiale auxiliare de turnatorie (notate ca produse periculoase si toxice) are sediul in Bucuresti si pentru depozitare manipulare a subcontractat o terta firma din Pitesti. Angajatii firmei nu intra in contact cu materialele periculoase decat in momentul inventarului, cand se deplaseaza la Pitesti.

Intrebarea este: lista cu produse periculoase trebuie depusa la ITM Pitesti sau la ITM Bucuresti? Sau la ambele insitutii, ambele fiind pe raza unde isi desfasoara practic activitatea.

De asemenea, compania trebuie sa asigure instructajul ssm celor de la depozit? Sau angajatorul lor trebuie sa faca asta?

Raspuns: Potrivit art. 22 alin. (2) din Legea 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, cu modificarile si completarile ulterioare, producatorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii si exportatorii sunt obligati sa furnizeze inspectoratului teritorial de munca pe raza ...[citeste in continuare...]

 
Solutii pentru cele mai sensibile probleme privind fiscalitatea institutiilor publice!
 
 

  Noutati Juridice
Publicarea raportului de conformitate privind Romania in cadrul celei de-a treia runde de evaluare GRECO
[Adaugat: 11-Feb-2013]

Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a publicat astazi Raportul de conformitate privind Romania din cea de-a treia runda de evaluare. ( Raportul poate fi consultat pe AICI )

Raportul, adoptat la Strasbourg la data de 7 decembrie 2012, analizeaza modul de implementare a recomandarilor formulate Romaniei in Rapoartele de Evaluare pe cele doua teme supuse evaluarii, respectiv incriminarea faptelor de coruptie si transparenta finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.

In ceea ce priveste incriminarea faptelor de coruptie, 4 recomandari sunt neimplementate intrucat fie nu au fost adoptate masuri legislative in vedere implementarii acestora (i si iv), fie de la momentul adoptarii Raportului de Evaluare nu au fost adoptate masuri suplimentare pentru indeplinirea lor, insa ele vor fi implementate prin intrarea in vigoare a noului Cod Penal (iii si vii). 2 recomandari (ii si v) sunt partial implementate ...[citeste in continuare...]

Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 
...Comanda ACUM >>
Internship: EPO Boards of Appeal
[Adaugat: 11-Feb-2013]

Anunt

Institutul National al Magistraturii are placerea de a va informa cu privire la organizarea urmatoarei activitati:

NUME SEMINAR: “JUDICIAL INTERNSHIP AT THE EPO BOARDS OF APPEAL”

PERIOADA 3-28 iunie 2013

LOCUL DE DESFASURARE Munchen (Germania)

LIMBA IN CARE SE DESFASOARA Limba engleza

ORGANIZATOR Oficiul European de Brevete (OEB)

DESCRIERE: Programul de stagiu va include un curs intensiv de o saptamana privitor la conditiile de acordare a brevetului european si procedurile in fata camerelor de apel ale OEB, urmat de o perioada de practica de 3 saptamani in cadrul unei camere de apel, care va include studiul de dosare si participarea la dezbaterea orala a cauzelor in fata camerei.

FINANTARE: Contributia Oficiului European de Brevete la costurile de participare vizeaza cheltuielile de transport si cele de cazare si masa pe perioada stagiului.

CUI SE ADRESEAZA: Seminarul se adreseaza judecatorilor din ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Club Juridic
Compensare a creantelor, in cadrul procedurii de insolventa

SC X SRL a intrat in insolventa, pe ,,Tabelul final al creantelor,, fiind acceptati :
- DGFP - 2.000.000 euro
- AVAS - 500.000 euro
- firma mea - 35.000 euro (reparatii si modernizari aduse unei cladiri a debitorului, care ne-a apartinut noua in perioada 2007-2009)
In acelasi timp, firma mea detine un titlul executoriu impotriva AVAS, ca tert poprit, pentru suma de 40.000 euro (in cadrul unui litigiu ca urmare a unei licitatii prost executate de respectiva institutie si anulata de catre ICCJ, in urma careia am pierdut dreptul de proprietate asupra cladirii sus-mentionate).
Respectiva cladire a fost evaluata, la nivelul anului 2007, inainte de a-i aduce noi modernizari, la suma de 40.000 euro (doua evaluari distincte, una chiar a AVAS).

INTREBARE : pot solicita administratorului judiciar care se ocupa de insolventa compensarea creantei firmei noastre la AVAS prin reintrarea in proprietate asupra cladirii in discutie ?
In acest fel :
- AVAS nu ...[citeste in continuare...]

legea 18/1991
[Adaugat: ]

Buna ziua problema mea este urmatoarea in anul 1991 tatal meu si bunicul meu au primit prin legea 18/1991 o suprafata de teren de 300mp fiecare cu drep de folosinta pe viata,pe acest teren tatal meu a ridicat o casa in primi 5 ani de folosinta a terenului dar nu a inscris-o in cartea funciara doar a declarat-o la primarie unde am platit impozit atat pe locuinta cat si pe teren ,iar din 1991 familia mea este cea care a folosit acel teren permanent.

Intrebarea mea este cum am putea sa devenim proprietari cu drepturi depline adica cu titlu de proprietate nu cu drept de folosinta pe acel teren care ar fi cea mai sigura actiune pe care ar trebui sa o inaintam,exista ceva lege care iti da drept de proprietate daca folosesti un teren o peroiada mai lunga de 20 de ani?
Va multumesc anticipat[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Alimente sanatoase
Rolul antioxidantilor in bolile cardiovasculare
[Adaugat: 08-Feb-2013]

Chiar daca pare terifiant gandul ca in fiecare minut al existentei noastre intram in contact cu acesti dusmani ai sanatatii trebuie sa nu pierdem din vedere faptul ca efectul radicalilor liberi este contracarat de catre antioxidanti. Si cum radicalii liberi sunt implicati in producerea si intretinerea a numeroase boli printre care enumeram cancerul, ateroscleroza si nu in ultimul rand cauza numarul 1 de mortalitate din lume-boala cardiovasculara, in mod evident prin anihilarea efectelor acestora antioxidantii sunt capabili sa tina la distanta toate aceste boli.

Fiind mult mai usor sa prevenim decat sa tratam o boala cardiovasculara este clar ca multi dintre noi trebuie sa facem schimbari drastice in ce priveste atat stilul de viata cat si regimul alimentar. Consumul de fructe si legume proaspete, evitarea grasimilor de origine animala, renuntarea la fumat si adoptarea unui program ce include activitate fizica regulata sunt reguli de aur ce trebuiesc respectate pentru a evita ...[citeste in continuare...]

 

Cum sa rezolvati corect si rapid orice problema privind obligatiile, sa intocmiti sau sa modificati contractele
potrivit cerintelor noului Cod Civil in vigoare de la 1 octombrie 2011

127 exemple practice pentru situatiile in care se incheie, modifica sau executa contracte, in conformitate cu noile reglementari aduse de Codul civil + modele de contracte


Partea I: Obligatii

    Contracte nenumite
    Actul juridic unilateral
    Faptul juridic licit
    - gestiunea de afaceri
    - plata nedatorata Detalii aici...
    - imbogatirea fara justa cauza
    Raspunderea delictuala
    - raspunderea pentru fapta proprie
    - raspunderea pentru fapta altuia
    - raspunderea pentru prejudiciul cauzat de animale sau lucruri

Partea a II-a: Contracte civile

    Contractul de vanzare
    - vanzarea bunurilor imobile
    - vanzarea mostenirii
    - vanzarea cu plata pretului in rate si rezerva proprietatii
    - vanzarea cu optiune de rascumparare 
Detalii aici...
    Contractul de schimb
    Contractul de donatie
    Contractul de locatiune
    - inchirierea locuintelor
    - arendarea
    Contractul de renta viagera
    Contractul de intretinere

Partea a III-a: Contracte comerciale

    Contractul de furnizare
    Contractul de report
    Contractul de antrepriza pentru lucrari de constructii
    Contractul de mandat
    - mandatul cu reprezentare
    - mandatul fara reprezentare
    Contractul de comision
    Contractul de consignatie
    Contractul de expeditie
    Contractul de societate
    - societatea simpla 
Detalii aici...
    - asocierea in participatie
    Contractul de transport
    - transportul de bunuri
    - transportul de persoane si bagaje
    Contractul de agentie
 
Click aici pentru detalii...

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586