E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

La 15 Februarie 2013.. nu doar Nou, ci si necesar!

Colectia de Prim-Ajutor "Noul Cod de procedura civila

REDUCERI de pana la 50%  >>> click aici pentru detalii

 

  Noutati Juridice

Conditii: Microintreprindere 2013

[Adaugat: 07-Feb-2013]

Daca o societate se infiinteaza in anul 2013 respectiv in februarie ca si microintreprindere mai exista obligativitatea de a avea minim un salariat pentru a fi microintreprindere? Ce declaratii depune la infiintare o microintreprindere?

Daca depun vectorul fiscal la registru comnertului, mai exista obligativitatea de al depune si la ANAF chiar daca nu am alte modificari fata de cel depus initial la registru?

Ce declaratii se depun pentru o microintreprindere neplatitoare de TVA trimestrial, lunar, anual? Mentionez ca microintreprinderea neplatitoare de TVA are si salariati.

De ce documente am nevoie pentru a putea depune electronic declaratiile la ANAF?

Raspuns:
Incepand cu 1 februarie 2013, prin OG 8/2013, s-a abrogat conditia de a avea minim un salariat pentru a putea plati impozit pe veniturile micronitreprinderii.

Potrivit Codului fiscal , microintreprinderile sunt definte ca persoane juridice romane care, la 31 decembrie, indeplinesc ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile Recuperearea creantelor
Actiuni in justitie
Titluri executorii
Insolventa
Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

Chiuariu: Avem una dintre cele mai dure legislatii din UE privind verificarea averilor si incompatibilitatea
[Adaugat: 07-Feb-2013]

Romania are una dintre cele mai dure si mai stricte legislatii din UE si din lume in privinta verificarii averilor, conflictelor de interese si incompatibilitatilor, a declarat, joi, presedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu.

"Am reusit sa adoptam atunci o lege si sa infiintam ANI prin unanimitate de voturi. Asta si pentru ca am reusit sa cream un echilibru intre drepturile de investigatie ale ANI si drepturile procedurale, in primul rand dreptul la aparare, care trebuie sa fie respectate oricarei persoane verificate. Sunt mandru sa spun ca astazi, in baza acelei legi, Romania are una dintre cele mai dure, cele mai stricte legislatii in privinta verificarii averilor, conflictelor de interese si incompatibilitatilor din UE si din lume. Dar am fost intotdeauna impotriva legiferarii pe repede inainte fara reflectie si fara dezbatere pentru ca astfel se produc erori care pot fi greu remediate in cazul in care mai pot fi remediate", a spus liberalul, la ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Diurna | Contributii sociale de la 1 februarie 2013
[Adaugat: 06-Feb-2013]
de Mihaela Pascu

In ce priveste noile prevederi intrate in vigoare de la 1 februarie 2013, va reamintim care sunt contributiile obligatorii pentru asigurat si angajator aferente diurnei pentru deplasarile in tara si in strainatate.

Ex: plafon pentru deplasari interne 13*2.5=32.5

Incepand cu data de 1 februarie 2013, in baza OG 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, art. 55 alineatul (4), litera g) si art. 296 indice 15 s-au modificat si au urmatorul cuprins:

g) sumele primite de angajati in conditiile prevazute de lege sau de contractul de munca aplicabil, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, ca indemnizatii si orice alte sume de aceeasi natura, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice, precum si cele primite pentru acoperirea ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Reduceri de taxe pentru studentii care infiinteaza o firma
[Adaugat: 07-Feb-2013]

Niciodata nu a fost mai simplu sa constituiti o societate comerciala in perioada studentiei. Acest ghid juridic va ofera informatii legate de cele mai importante reduceri taxe pentru studentii care infiinteaza o firma. Prevederile legale incluse in Hotararea de Guvern nr. 166/2003 reglementeaza proiectul menit sa incurajeze tinerii intreprinzatori sa-si contruiasca o cariera in afaceri.

Obtinerea documentele oficiale si depunerea dosarului de inreigstrare la oficiul Registrului Comertului sunt etapele importante in procesul de legalizare a unei afaceri. Studentii care au anumite cunostinte antreprenoriale vor putea intocmi dosarul de inmatriculare in cateva zile. Altii, vor putea apela la asistenta juridica oferita de cabinetele de avocatura si tot o data pot apela la serviciul de gazduire sediu social oferit de acestea. Gazduirea sediului social este utila atunci cand intreprinzatorul nu dispune de un imobil pentru stabilirea sediului social al firmei.

Persoanele ...[citeste in continuare...]
Desfacere disciplinara CIM pentru furt

As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care se constata ca unul sau mai multi angajati au savarsit un furt (executare succesiva): se intocmeste comisie disciplinara care cerceteaza faptele in paralel cu organele abilitate (politia)?

Ce se intampla cu aceste persoane (vanzatoare-gestionare) pe parcursul cercetarii disciplinare prealabile? Lucreaza in continuare?

Raspuns:
In situatia in care unul sau mai multi angajati au savarsit un furt, se va depune plangere penala impotriva acestuia/acestora, iar in baza art. 52 alin. 1 lit. b teza I din Codul muncii ii/le va suspenda contractul/contractele de munca.

Conform alin. 2 al aceluiasi articol de lege, daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Desfacerea ...[citeste in continuare...]

Alege Ghidul Practic – 12 modalitati simple de anulare a amenzilor
– doar 99 de lei!
Reducere 47% in urmatoarele 48 de ore!

Va rugam sa completati astazi Formularul de Inregistrare
 

... click aici pentru Formularul de Inregistrare »
 

Atentie: Ghidul Practic este un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie
 

Indiferent ca suntem soferi, manageri sau juristi – TREBUIE sa stim cum putem scapa de o amenda. PERFECT LEGAL, evident.


  Club Juridic
inchiriere spatii comune asociatie proprietari

Buna ziua, ma numesc Vochescu G sunt presedintele asociatiei de proprieteri , in comitet am votat pentru concesionarea unor spatii care au fost destinate topoganului de gunoi (pe fiecare etaj cate un spatiu existent) cum putem face acest lucru legal. Va multumesc anticipat![citeste in continuare...]

banca

am aplicat la o banca pentru imprumut "credit de nevoi personale" si am dus toate actele necesare si ma obliga sa mai duc o hartie, in conditiile in care iam anuntat ca nu mai doresc imprumutul de la ei...miau spus ca daca nu duc hartia imi vor face raport de nu mai pot lua imprumuturi decat poate de la ei de la banca si raport firmei ...[citeste in continuare...]
  Secrete BIO
Alimente BIO care te ajuta sa slabesti!
[Adaugat: 07-Feb-2013]

Iata cateva dintre cele mai interesante alimente BIO de consumat daca vreti sa va mentineti silueta la dimensiuni optime:

1. Lintea Bio - Iata un aliment bogat in proteine si fibre solubile. Puteti consuma lintea in salate diverse si in supe extrem de gustoase.
2. Pestele - Daca nu vreti sa eliminati carnea din dieta, este bine sa folositi peste din plin, mai ales daca aveti siguranta ca este de provenienta BIO.
3. Ardeii iuti sunt si ei extrem de eficienti in a arde grasimile, asa ca este bine sa ii consumati in mod constant, insa doar atunci cand doctorul isi da acordul. Numerosi medici noteaza faptul ca ardeiul iute irita mucoasa gastrica, asa ca cereti si parerea acestora inainte sa va faceti un stoc substantial din aceste legume gustoase.
4. Iaurtul Bio este si el un aliment care ne poate ajuta sa slabim. Iaurtul contine, in majoritatea cazurilor, numeroase culturi de bacterii care protejeaza flora intestinala, lucru care ne ajuta sa ne grabim digestia, sa ne ...[citeste in continuare...]

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • DECRET nr. 161 din 4 februarie 2013 privind numirea unui procuror
  EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 80 din 6 februarie 2013 Clic aici!
 • DECRET nr. 160 din 4 februarie 2013 pentru numirea unui judecator
  EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 80 din 6 februarie 2013 Clic aici!
 • DECRET nr. 159 din 4 februarie 2013 pentru numirea unui judecator
  EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 80 din 6 februarie 2013 Clic aici!
 • DECRET nr. 158 din 4 februarie 2013 pentru numirea unui judecator
  EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 80 din 6 februarie 2013 Clic aici!
 • DECRET nr. 157 din 4 februarie 2013 pentru numirea unui judecator
  EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 80 din 6 februarie 2013 Clic aici!

 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

» detalii aici
 

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs. Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

 • contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
 • va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
 • va explica exact ceea ce aveti de facut ca sa scapati de griji de la 15 februarie.
 • va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!

Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:

1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 15.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor... detalii aici »

2. Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani... detalii aici »

3. Este vital oricarui administrator/manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul... detalii aici »

4. Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata!... click aici pentru cuprinsul integral »

Aflati cum va puteti folosi de orice “parghie” legislativa pentru a darama obstacolul intruchipat de lipsa lichiditatilor! Profitati de profesionalismul specialistilor Rentrop&Straton! Ei va pregatesc pentru 15 februarie cu solutii concrete, verificate, pentru intoarcerea banilor dvs. in buzunarele dvs.!

 

Recuperarea rapida a creantelor incepand cu februarie 2013
 

CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces va pune la dispozitie nu doar solutii extrase din legislatie! Aici gasiti si exemple practice si solutii explicate din trei Coduri, care abia acum se armonizeaza total!

Aveti asadar, mai multe sanse de a va putea recupera banii, fara a pierde timp pretios prin salile de tribunal!

Alegeti acum SOLUTIA optima pentru situatia in care va aflati!

Descoperiti:


Beneficiati acum de solutiile inedite oferite de catre specialistii nostri! Cum va suna, de exemplu, stingerea unor obligatii ale dvs., in calitate de creditor, catre buget, prin recuperarea facturilor restante de catre Fisc?

CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces tine cont de situatia in care va aflati si va ofera exact SOLUTIA salvatoare! Investiti acum cei 160,23 lei, TVA inclus! E cea mai buna investitie pe care o puteti face ACUM, la inceput de an, ca sa aveti liniste tot anul!

Recuperati banii in cel mai scurt timp, evitand bariera impusa de procesele tergiversante si vizitele pe la avocati cu onorarii costisitoare! Nu de asta aveti nevoie in 2013!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586