E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Deschiderea procedurii lichidarii judiciare | Obligatii fiscale
[Adaugat: 08-Feb-2013]

O societate a avut incheiate contracte de drepturi de autor in anul 2012. Firma este acum in insolventa, dosarul cu balanta lunii octombrie 2012 a fost predat unui lichidator. Nu s-a finalizat inca procedura de faliment. Va rugam sa ne precizati daca trebuie sa depunem declaratia 205 la ANAF.

Raspuns:
Instructiunile privind completarea si depunerea formularului 205 Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit aprobate prin OANAF 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, conform titlului III din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile si completarile ...[citeste in continuare...]
Temei legal: Exista invoire?
[Adaugat: 08-Feb-2013]

Angajatorul poate acorda invoire de maximum 8 ore pe zi sau durata acesteia trebuie sa fie sub 8 ore?

Daca este de 8 ore pe zi trebuie ca salariatul sa faca cerere de concediu fara plata?

Raspuns:
Invoirea nu este reglementata legal. In practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca.

Invoirea se acorda de catre angajator, atunci cand  ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Durata concediului de odihna | Influenta concediului medical
[Adaugat: 07-Feb-2013]
de Mihaela Pascu

Vom analiza mai jos modificarea in durata concediului de odihna in cazul unei angajate care s-a aflat in concediu medical incepand cu data de 02.08.2012 si pana la zi (a stat in medical 180 de zile). Concediul de odihna pe parcursul anului 2012 nu a mai fost efectuat deoarece era planificat pentru luna septembrie.

Vom stabili in ce masura salariata in cauza poate efectua concediul de odihna in anul 2013, aferent anului 2012, imediat ce se va prezenta la munca, adica din data de 1.02.2013. Vom vedea astfel in ce masura perioada de concediu medical afecteaza durata concediului de odihna, avand asadar dreptul la acelasi numar de zile de CO prevazut in CIM, chiar daca nu a lucrat in perioada 02.08 - 31.12.2012.

Solutia consultantului:
Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>
Cererea de partaj a creditorului unuia dintre coproprietari -model cerere ... detalii aici
Partajul voluntar si tranzactia - model de act de partaj voluntar si model tranzactie

Tot aici gasiti, la fiecare capitol in parte, modele de acte importante:

actiuni de partaj
cereri
contracte
acte de partaj
tranzactii


Comandati acum exemplarul dvs.! Va ofera sprijinul permanent in rezolvarea tuturor situatiilor ivite in derularea procedurilor de partaj. Solutionati rapid, perfect legal si avantajos pentru clientul dvs.!


  Noutati Juridice
ONG: Veniturile din reclama si publicitate

ONG. Venituri din reclama si publicitate. Incarare cheltuieli organizare eveniment

Intrebare: Un ONG infiintat pentru activitati sportive a organizat o competitie sportiva. In acest scop a contactat o firma care a organizat evenimentul si de la cere a primit o factura de prestari servicii. In acelasi timp ONG a afisat la locul concursului bannere si materiale pentru promovarea firmei care a organizat concursul. Astfel, ONG a emis o factura de promovare. Factura primita, de prestari servicii, este o cheltuiala fara scopuri patrimoniale? Factura emisa, de promovare, este in scopuri economice sau fara scop patrimonial? Calculez impozit pe factura de promovare?

Raspuns:
Potrivit art. 15 alin. (2) din Codul fiscal , lit. k organizatiile nonprofit sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru urmatoarele tipuri de venituri: k) veniturile obtinute din reclama si publicitate, realizate de organizatiile nonprofit de utilitate publica, potrivit legilor de ...[citeste in continuare...]
Incompatibilitate functii| Demnitate publica

Un salariat a avut contractul individual de munca suspendat fiind ales in parlamentul Romaniei ca senator pentru mandatul 2008-2012, iar la alegerile din iunie.2012 nu a mai fost ales senator. Senatul Romaniei il numeste secretar general al senatului incepand cu data de 20.12.2012.

In aplicarea prevederilor art. 10 alin.(1) lit.c din Legea nr.7 din 11.01.2006 privind statutul functionarului public parlamentar - salariatul in cauza nu ar trebui sa-si solicite incetarea raporturilor de munca din societatea noastra, cf. art.55 lit.b sau prin demisie conform art. 81 din Codul Muncii - Legea nr.53-2003?

Raspuns:
Intr-adevar, in situatia in care salariatul se gaseste intr-o stare de incompatibilitate prevazuta de Legea nr. 161/2003 , si in vederea aplicarii prevederilor art. 10 alin.(1) lit.c din Legea nr.7 din 11.01.2006, raportul de munca trebuie sa inceteze.

Astfel, conform art. 94 din Legea nr.161/2003 , calitatea de functionar public este incompatibila cu orice ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Restante cheltuieli de intretinere bloc

Buna ziua.Nu am platit cheltuielile la intretinere de mai mult de 4 ani.Mi s-au facturat servicii de catre firma de salubrizare si apa-canal ,prin intermediul asociatiei, fara ca acestea sa fie prestate ( de ex. colectarea selectiva a deseurilor nu se face deloc) .

Totusi acum 2 ani am platit o suma mica ca "restanta 2010" asa cum e scris pe chitanta. 1.) Aceasta plata intrerupe termenul de 3 ani al prescriptiei ? 2.) In cazul in care voi fi actionat in judecata ma va voi putea prevala de aplicarea prescriptiei? 3.) Prescripitia se aplica datoriilor mai vechi de 3 ani sau si a celor curente la data actiunii in instanta ? 4.) Administratorul asociatiei poate intenta actiune in judecata fara aprobarea cu 50% + 1 a membrilor asociatiei? Multumesc.[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
succesiune

in cazul in care o persoana a aflat abia dupa mult timp ca ar fi trebuit chemata la dezbaterea unei mosteniri, (6-7 ani,sa spunem), ce poate face in acest caz?[citeste in continuare...]

  Alimente sanatoase
Alimentele care te mentin tanar
[Adaugat: 09-Feb-2013]

Rosiile
Aceste legume lupta impotriva cancerului, datorita consumului ridicat de licopen, un antioxidant pe care nu il gasesti in multe alimente. Contin vitaminele A si C, calciu si potasiu. Licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosi, este un puternic antioxidant cu efecte benefice asupra ochilor, parului, unghiilor si parului.

Morcovii
Aceste legume portocalii sunt un intreg izvor de betacaroten, vitaminele B, C, D si E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu si fibre. Consumul acestor legume amana aparitia ridurilor, apara pielea impotriva arsurilor solare, stimuleaza secretia de elastina. Betacarotenul ajuta la anihilarea radicalilor liberi care contribuie la imbatranirea prematura a pielii.

Pepenele Galben
Doar o singura felie de pepene galben are 56 de calorii, dar iti asigura 103,2% din necesaul zilnic de vitamina A. Aceasta ajuta la prevenirea uscarii pielii si la refacerea celulelor. Mai mult decat atat, pepenele galben este un ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • LEGE nr. 7 din 13 martie 1996 (*republicata*) cadastrului si a publicitatii imobiliare
  EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 83 din 7 februarie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 105 din 7 februarie 2013 privind stabilirea atributiilor Cancelariei Primului-Ministru
  EMITENT: GUVERNUL - PRIM-MINISTRUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 82 din 7 februarie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 24 din 24 ianuarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 51 alin. (1) lit. C.c) din Legea dialogului social nr. 62/2011 si ale art. 28 alin. 2 din Codul de procedura civila
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 82 din 7 februarie 2013 Clic aici!

Atentie: Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri
3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

 • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

 • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

 • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

 • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

 • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586