E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Lege: Degrevarea instantelor judecatoresti
[Adaugat: 14-Feb-2013]

In Monitorul Oficial nr. 89 din 12 februarie 2012 a fost publicata Legea nr. 2 din 1 februarie 2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

CAP. I
Modificarea si completarea unor acte normative in vederea degrevarii instantelor judecatoresti

SECTIUNEA 1
Modificarea si completarea Codului de procedura penala

ART. I
Codul de procedura penala, republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 78 din 30 aprilie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 28^1, dupa punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 6, cu urmatorul ...[citeste in continuare...]
Avocati: Programul de pregatire profesionala continua al Baroului Bucuresti
[Adaugat: 14-Feb-2013]

Martie 2013 Propuse 5 ore pregatire profesionala/curs

Vineri, 01.03.2013, ora 14.00-16.00 „Reglementarea competentei in Noul Cod de Procedura Civila“ Lector: Prodecan av. dr. Ion Dragne

Sambata, 02.03.2013, ora 10,oo – 12,3o „Actele de procedura in procesul civil“ Lector: Avocat Dr. in stiinte juridice I. FRIEDMANN – NICOLESCU Cercetator stiitific asociat

Vineri, 08.03.2013, ora 14.00-16.00 „Semnificatia juridica a notiunilor de intreprindere si de profesionist in reglementarea Codului Civil actual.“ Lector:  ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Pot fi concediat disciplinar, doar cu avertisment verbal?
[Adaugat: 13-Feb-2013]

In primul rand avertismentele verbale nu se iau in calcul. Art. 248 din Codul muncii descrie sanctiunile disciplinare. Functie de gravitatea greselilor poate dispune pana la desfacerea contractului dv. de munca.

In cazul in care angajatorul este decis sa va concedieze, va trebui a aiba un motiv intemeiat si obiectiv. Daca acest motiv va fi unul disciplinar, deci o concediere disciplinara, in mod obligatoriu va trebui sa declanseze procedura cercetarii disciplinare. Fara o astfel de cercetare sanctiunea constand in concedierea disciplinara este lovita de nulitate absoluta. Va redau si ce prevede Codul muncii republicat privitor la concedierea disciplinara:

Art. 248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Primarul Capitalei: legalizarea unor abuzuri in ceea ce priveste legea taximetriei
[Adaugat: 14-Feb-2013]

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca fostul legislativ a incercat "legalizarea unor abuzuri" in ceea ce priveste proiectul legii taximetriei care ar fi urmat sa intre pe ordinea de zi, facand referire la activitatea taximetristilor autorizati in Ilfov care ar fi putut sa isi practice meseria in Bucuresti, determinand astfel o concurenta neloiala.

"S-a incercat legalizarea unor abuzuri. Permanent i-am informat pe parlamentarii vechii legislaturi despre aceste nereguli, insa nu am avut niciun rezultat. As vrea sa multumesc Parlamentului actual pentru receptivitate. A scos de pe ordinea de zi proiectul de modificare a legii taximetriei propus de vechiul Parlament. Precizez ca se afla pe ordinea de zi pentru data de 18 februarie", a declarat Primarul general, joi, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Primaria Capitalei.

Oprescu vrea ca proiectul legii taximetriei sa fie modificat, astfel incat taximetristilor autorizati in ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Presedintele Consiliului de Mediere, Dorin Badulescu: Mediatorii sunt pregatiti sa degreveze instantele de judecata
[Adaugat: 14-Feb-2013]

Mediatorii sunt pregatiti sa degreveze instantele de judecata, a afirmat presedintele Consiliului de Mediere, Dorin Badulescu, joi, intr-o conferinta de presa, in contextul in care, de vineri, in mai multe cauze civile, o sedinta de informare privind medierea este obligatorie inainte ca partile sa ajunga in instanta.

"Suntem un corp bine pregatit, putem sa preluam mult din presiunea care apasa pe umerii instantelor de judecata si sa ducem la capat aceste litigii pe care partile vor dori sa le solutioneze pe aceasta cale. Suntem pregatiti sa preluam acest soc, sa degrevam instantele de judecata, sa informam si sa ajutam cetatenii pentru a putea sa beneficieze de servicii de calitate. (...) la acest moment suntem in postura de a acoperi din punct de vedere al corpului profesional tot ceea ce inseamna teritoriul tarii.

Mediatorii pot fi accesati facil atat la sediile instantelor de judecata, fiind prezente tablourile mediatorilor autorizati, cat si pe site-ul Consiliului de ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
se poate reveni asupra impacarii partilor...?

buna ziua! as dori sa va solicit un raspuns in privinta urmatoarei notiuni: impacarea partilor inlatura raspunderea penala"

1. In ce context se realizeaza impacarea partilor?
2. In cazul unui accident rutier, daca intr.o prima declaratie, victima mentioneaza la sfarsitul redactarii acesteia ca nu solicita trimiterea in judecata si nicio alta pretentie materiala sau morala, de ce mai exista termenul de 60 de zile in care poate face plangerea...? din moment ce declara ca nu are nicio pretentie, nu se considera o impacare si ca nu s mai poate reveni asupra acesteia..?

Altfel, in ce context mai este valabila sintagma de care am mentionat?..multumesc si chiar astept cu mare curiozitate acest raspuns..[citeste in continuare...]

pozitie procesuala

Care este activitatea / pozitia procesuala normala, logica a coreclamantului, in cazul unei hotarari irevocabile vadit nelegale si netemeinice data intr-un proces civil cu doi coreclamanti si in care celalalt reclamant a formulat cerere de anulare in contestatie?

Cu stim?....[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Secrete BIO
3 salate BIO care ne ajuta sa slabim!
[Adaugat: 14-Feb-2013]

Cu toate acestea, dintre alimentele BIO cele mai importante fac parte legumele si fructele, produse pe care sa le cumparam doar daca sunt de provenienta BIO verificata cu eticheta producatorului in fata.

Iata si cele 3 salate BIO pe care noi vi le recomandam pentru eliminarea unui numar cat mai mare de kilograme in exces:

1. Salata verde cu oregano si seminte de secara. Cele trei ingrediente sunt extrem de bogate in substante nutritive esentiale pentru dezvoltarea unui organism armonios si sanatos! Oregano contine multi antioxidanti care ne ajuta sa ne mentinem corpul si mintea tinere. Salata verde contine fier, calciu si multe vitamine care ne exergizeaza si secara regleaza sistemul digestiv!

2. Salata de morcovi cu mazare si oregano. Nu mai are rost sa va spunem  ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • DECIZIE nr. 1.051*) din 11 decembrie 2012 asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, ale art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si ale art. 196 lit. b) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 90 din 12 februarie 2013 --------- *) A se vedea opinia separata de la Decizia nr. 871 din 25 iunie 2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2010.Clic aici!
 • ORDIN nr. 140 din 4 februarie 2013 pentru modificarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j^1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.389/2011
  EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 90 din 12 februarie 2013 Clic aici!
 • REGULAMENT din 29 ianuarie 2013 de organizare si functionare a Comisiei de audiere a sportivilor si a personalului asistent al sportivilor care au incalcat reglementarile antidoping
  EMITENT: AGENTIA NATIONALA ANTIDOPING PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 12 februarie 2013 Clic aici!

 

Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

 • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

 • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

 • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

 • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

 • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586