E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Cine face dovada intentiei si a relei-credinte in infractiunile de evaziune fiscala?
[Adaugat: 27-Feb-2013]
de Horatiu Sasu

Aducem in discutie un aspect practic asupra caruia doctrina insista putin, iar practica instantelor mult mai mult: intentia sau reaua-credinta este element esential al majoritatii infractiunilor de evaziune fiscala.

Nedovedirea acestora de catre organele fiscale face ca infractiunea sa nu existe. Cum se poate utiliza acest argument juridic pentru a demonta acuzatiile de evaziune fiscala?

Miza discutiei
Prin actuala Lege a evaziunii fiscale – nr. 241/2005 - multe contraventii prevazute de reglementarea anterioara, abrogata – Legea nr. 87/1994 – au devenit infractiuni, asadar „au avansat” ca grad de pericol social. In cazul in care un contribuabil este acuzat de evaziune fiscala, discutam despre CINE trebuie sa faca dovada sub aspectul:

a) laturii penale
b) laturii civile.

Sub aspect subiectiv, toate aceste infractiuni se savarsesc numai cu intentie, dupa cum reiese din textul legal. Precizarea este importanta, in ...[citeste in continuare...]
Organizarea asistentei judiciare
[Adaugat: 27-Feb-2013]

Decanul Baroului Bucuresti a participat la consfatuirea de lucru a tuturor consilierilor din cadrul consiliilor barourilor, responsabili cu activitatea de asistenta judiciara in barouri, in calitate de coordonator al Departamentului de Coordonare a Asistentei Judiciare. Consfatuirea s-a desfasurat la Cluj in zilele de 22 si 23 februarie 2013.

Cu aceasta ocazie au fost stabilite principiile care stau la baza organizarii si functionarii activitatii judiciare si programul de pregatire profesionala pentru avocatii inscrisi la asistenta judiciara.

Aceste principii si programul de pregatire profesionala al avocatilor din oficiu, urmeaza a fi supuse spre aprobare, consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.)[citeste in continuare...]
Modificari ale Legii cadastrului si publicitatii imobiliare
[Adaugat: 27-Feb-2013]
de Roxana Bran

In acest articol, va vom prezenta cele mai importante modificari aduse Legii cadastrului si publicitatii imobiliare nr. 7/1996, aduse la 27 iulie 2012 prin Legea nr. 133/2012. Legea nr. 133/2012 aproba, cu modificari si completari, O.U.G. nr. 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.

Modificari de termeni
Termenii de „cadastru“ si „carte funciara“ din Legea nr. 7/1996 au fost modificati si definiti mai amplu prin Legea nr. 133/2012, astfel:
„Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.“

„Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.”

Scopul Legii nr. ...[citeste in continuare...]
  Legislatia muncii
Aparitii legislative de interes pentru domeniul muncii
[Adaugat: 26-Feb-2013]
de Mihaela Pascu

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 109 din 25 februarie 2013 au fost publicate o serie de cate normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Ordinul Ministerului Apararii Nationale nr. M.8 din 4 februarie 2013 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea starii de sanatate si stabilirea aptitudinii medico-militare a personalului participant la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman si a baremului medical aferent.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 3 din 17 ianuarie 2013 asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 lit. e), art. 4 si art. 5 alin. (3) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, ale art. 196 lit. h) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si ale art. 12 alin. (2) din anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2011 pentru ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>


  Club Juridic
suspendarea executarii unui act administrativ

Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti si ma ajutati cu privire la aceasta situatie: institutia Primariei prin CCM, a acordat angajatilor sai, cu titlu de drepturi materiale, sume de bani care au fost stabilite ca nelegal acordate de catre Curtea de Conturi, Primaria aflandu-se in acest moment in litigiu cu Curtea de Conturi.

Insa Primaria prin Primar a trebuit sa emita dispozitii de impunere fata de noi cei angajati, in vederea recuperarii acestor sume de bani.

Eu am contestat in termen aceasta dispozitie, insa in acest cum litigiul Primariei cu Curtea de Conturi nu este finalizat, soarta cauzei mele atarna de cea initiala, astfel incat va trebui sa o suspend pana cand vom avea o solutie in cauza principala. Sens in care, va intreb, avand in vedere ca inca nu am avut primul termen de judecata in cauza mea, as dori sa solicit suspendarea executarii deciziei, care este executorie prin lege, pana la ramanerea def.si irev. a cauzei mele, in temeiul legii 554/2005 resp,. a art.14 si 15, insa ...[citeste in continuare...]
  Sanatate
Trupul perfect in 10 pasi
[Adaugat: 26-Feb-2013]

1. Esti presata de timp? Combina doua miscari intr-una. De exemplu, fa o genuflexiune cu picioarele in linie dreapta sau cu cate un picior in fata in timp ce tii greutati in brate.

2. Daca faci sport sau te implici in orice activitate care te face sa transpiri, trebuie sa bei apa suplimentar pentru a compensa pierderea de lichide. Bea cam 400-600 de mililitri de apa in plus pentru pusee scurte de gimnastica. In timpul exercitiilor care iau mai mult timp, alege bauturile speciale pentru sportivi, caci acestea au sodiu pentru a-l inlocui pe cel pierdut prin transpiratie. Continua sa inlocuiesti fluidele si dupa ce termini ora de sport!

3. Delogheaza-te pentru a te odihni mai bine noaptea. Luminozitatea ecranului computerului stimuleaza creierul. In plus, mintii ii va fi mai greu sa se opreasca din analizat listele cu lucruri de facut, chiar daca ai inchis calculatorul. Evita navigatul pe Internet noaptea tarziu. Aloca-ti timp de relaxare, fara a te juca cu ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • LEGE nr. 6 din 21 februarie 2013 bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013
  EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 107 din 22 februarie 2013 Clic aici!
 • LEGE nr. 5 din 21 februarie 2013 bugetului de stat pe anul 2013
  EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 106 din 22 februarie 2013 Clic aici!
 • ORDIN nr. M.10 din 12 februarie 2013 privind aprobarea Procedurii de decontare a cheltuielilor de transport pentru rezervistii chemati la exercitiile si antrenamentele de mobilizare, la mobilizare sau la razboi
  EMITENT: MINISTERUL APARARII NATIONALE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 106 din 22 februarie 2013 Clic aici!
 • ORDIN nr. 224 din 18 februarie 2013 privind indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual
  EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 106 din 22 februarie 2013 Clic aici!

Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

 • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

 • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

 • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

 • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

 • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 54.50 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586