E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Implicatii fiscale contribuabil declarat inactiv
[Adaugat: 01-Mar-2013]

La o societate cu perioada fiscala trimestrul calendaristic ii a fost anulata din oficiu inregistrarea in scop de TVA,datorita depunerii al deconturilor de TVA in zero pe parcursul unui semestru calendaristic, societatea ne avand activitati economice de la data infiintarii. Societatea vrea sa porneasca afacerea dar expirand cele 180 de zile de la data anularii nu se mai poate reinregistra in scop de TVA.

Ce regim fiscal se va aplica pentru achizitii de bunuriprestari servicii care vor fi efectuate? O sa aiba regimul special de scutire pana la 65.000 euro sau nu va beneficia de dreptul de deducere a TVA insa va avea obligatia de a colecta TVA-ul? Cand poate sa se inregistreze in scop de TVA?

Raspuns:
In opinia noastra datorita depasirii plafonului de 180 de zile aceasta societate nu mai poate avea calitatea de platitor de TVA avand in vedere prevederile art. 153 alin. (9^1) lit. d) din Codul fiscal.

Astfel sunt aplicabile prevederile art. 11 alin. (1^1) ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

* Recuperearea creantelor
* Actiuni in justitie
* Titluri executorii
* Insolventa
* Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

CSM: Independenta Justitiei
[Adaugat: 01-Mar-2013]

Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astazi, 28 februarie 2013, sa sesizeze Plenul CSM pentru a declansa toate procedurile legale in vederea verificarii si constatarii incalcarii independentei justitiei, prin aparitia in mass media si in spatiul public, imediat dupa data de 26 februarie 2013, a numeroase materiale, opinii, alegatii si declaratii nepermise intr-o democratie constitutionala si intr-un stat de drept.

Reamintim ca in data de 26 februarie 2013 Plenul CSM a dispus revocarea, potrivit legii, a doi membri judecatori, ca urmare a finalizarii unei proceduri de revocare initiate de adunarile generale ale instantelor judecatoresti din Romania, forme democratice si legale de exprimare a vointei puterii judecatoresti.

Daca libertatea de expresie a mass mediei e supusa propriei cenzuri, cu respectarea propriilor standarde deontologice, solicitam insa tuturor reprezentantilor puterilor in stat, autoritatilor publice, partidelor ...[citeste in continuare...]
Romania-Croatia: Protocol de cooperare
[Adaugat: 01-Mar-2013]

Ministrul justitiei, Mona Pivniceru, a intreprins o vizita oficiala la Zagreb, in data de 28 februarie 2013, in contextul implementarii Protocolului de cooperare dintre ministerele justitiei din Romania si Croatia, semnat in iulie 2012. Din delegatia romana au facut parte Ambasadorul Romaniei in Croatia, Cosmin Dinescu, precum si experti din cadrul Ministerului Justitiei.

Au avut loc discutii cu ministrul justitiei, Orsat Miljenic, cu vicepresedintele Curtii Supreme, Ana Garacic, cu Procurorul general al Croatiei, Mladen Bajic si cu Presedintele Consiliului Judiciar, Ranko Marian.

Discutiile s-au axat pe organizarea sistemelor judiciare din cele doua state. Au fost abordate aspecte legate de unificarea jurisprudentei, accesul in profesia de judecator si procuror, raspunderea disciplinara a magistratilor si interactiunile dintre puterea judecatoreasca, cea legislativa si cea executiva.

Oficialii din ambele state au reiterat necesitatea stabilirii relatiilor ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
  Legislatia muncii
Obligatiile angajatorului fata de salariat la desfiintarea societatii | Model preaviz
[Adaugat: 28-Feb-2013]
de Mihaela Pascu

Va punem la dispozitie, prin cele ce urmeaza, un model de decizie de incetare a activitatii necesar in cazul in care o societate cu un singur angajat se dizolva.

Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

Cum nu avem detaliile dizolvarii societatii apreciem ca angajatorul inceteaza contractele de munca ale salariatilor in temeiul dispozitiilor art. 65 din Codul muncii pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

In vederea incetarii contractelor se emite documentul de preavizare a concedierii. Persoanele concediate beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare, art. 75 din Codul muncii, republicat.

Model preaviz:

PREAVIZ CONCEDIERE

Angajator ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Club Juridic
modalitati si temeiuri legale pentru solicitare raspunsuri de la autoritati judiciare

de sapte ani de zile sunt etichetat ca suspect de terorism , suspect de spionaj , suspect de crima organizata , suspect de crima etc

de sapte ani de zile lucratori din magistratura alaturi de lucratori din ministerul de interne si lucratori din serviciile secrete deruleaza aactiuni tipic mafiote pentru relationarea mea cu orice mizerie comisa oriunde in aceasta lume

cum trebuie sa formulez cererea catre parchet , catre ministerul de interne si serviciile secrete implicate pentru a obtine un raspuns din partea acestora referitor la baza legala , modalitatile si durata de interceptare la care am fost supus.

intrucat nu exista absolut nici un indiciu realist impotriva mea in afara dorintei unor mari infractori de a ma rezolva pe orice cale as dorii sa cunosc modalitatile si prevederile legale care indreptatresc un om cinstit sa pretinda acestor autoritati comunicarea unui raspuns in legatura cu abuzurile comise

mentionez ca de sapte ani de zile infractori din randul ...[citeste in continuare...]

Copie de pe dosar notarial

Cum se poate obtine o copie de pe dosarul notarial constituit cu ocazia incheierii unui testament?[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Viata sanatoasa
Cafeaua duce la deshidratare?
[Adaugat: 28-Feb-2013]

Teorie contrazisa
se spunea despre cafeina ca produce deshidratare, caci actioneaza ca diuretic, crescand nevoia de a urina. Pierderea crescuta de fluide din organism ducea, prin urmare, la deshidratare. In timp ce acest lucru este valabil pentru cantitati mari de cafeina (peste 500 mg sau patru cesti de cafea), ele este valabil in cazul oricaror lichide, inclusiv a apei.

Dovezi
Pe langa concluziile privind deshidratarea, studiile lui Armstrong au dezvaluit si alte informatii cu privire la cafea. Nu exista dovezi conform carora cafeaua ar duce la dezechilibre ale fruidelor si electrolitilor in organism, cum se credea, excluzand astfel cafeaua din dieta atletilor.

Din contra, consumul de cafeina ar avea un efect mult mai dramatic in cazul sedentarilor, din moment ce nu transpira la fel de mult ca sportivii, eliminand fluide.

Ca in cazul oricarui medicament, poti ajunge sa ai un anumit grad de toleranta la cafeina, ceea ce inseamna ca efectele sale nu vor fi ...[citeste in continuare...]

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile
incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.Procedura in fata primei instante de judecata

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 

Beneficiati de:

expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

 


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

 

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586