E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Propuneri tehnice pentru revizuirea Constitutiei Romaniei
[Adaugat: 07-Mar-2013]

Am sa prezint propunerile de modificare in ordinea textelor si, pentru a le sesiza mai usor, voi scrie cu italice aspectele noi, incercand desigur la fiecare text sa aduc si justificarea propunerii.

1. La art. 2 alin. (1) sa se introduca tezele doi si trei: Referendumul, national sau local, organizat potrivit legii, este valabil si isi produce efectele in sensul stabilit de majoritate a celor inscrisi pe listele permanente care au participat la referendum si si-au exprimat in mod valabil votul. La referendum pot participa si cetatenii care au domiciliul sau resedinta ori calatoresc in strainatate si sunt inscrisi pe liste suplimentare, votul lor fiind evidentiat in privinta rezultatului referendumului.

Justificare: Problemele supuse referendumului trebuie rezolvate de catre cetatenii care doresc sa se implice in viata social - politica, iar rezultatele sa nu fie stabilite de cei care, in diferent de motiv, nu doresc sa participe la referendum. Este necesar sa se stabileasca ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Candidaturi la ICCJ
[Adaugat: 07-Mar-2013]

In vederea analizarii candidaturilor magistratilor pentru functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza dispozitiilor art. 9 pct. 16 raportat la art. 25 alin. (6) si art. 26 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Baroului Bucuresti, invita avocatii sa isi exprime opinia cu privire la deontologia, integritatea, conduita profesionala fata de avocati si comportamentul in sala de sedinta, privind urmatorii candidati:

* State Ungureanu Ana-Maria, Curtea de Apel Bucuresti
* Valan Aglaia, Curtea de Apel Bucuresti  ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia muncii
Afectiuni ale coloanei vertebrale legate de profesie

Se estimeaza ca intre 60% si 90% din populatie va suferi de afectiuni ale coloanei lombare la un anumit moment din viata, iar un procent estimat intre 15 si 42% din populatie se afla in suferinta in orice moment, din aceasta cauza.

O ancheta europeana privind conditiile de lucru indica faptul ca 30% dintre angajatii din Europa sufera de dureri la nivelul coloanei vertebrale, acestea gasindu-se in fruntea listei care cuprinde toate afectiunile raportate legate de profesie.

Cu toate ca pacientii se reabiliteaza complet, in cea mai mare parte dintre cazuri, in urma unui puseu de lumbago, aceste cazuri contribuie totusi, in mare masura, la cifrele privind absenteismul medical.

In plus, rata recurentei afectiunilor coloanei lombare este foarte ridicata – intre 20 si 44% intr-un an – in timp ce, de-a lungul unei vieti, se constata recurente de pana la 85%.

Atentie
Odata traumatizata coloana vertebrala poate deveni sensibila, iar pe de alta ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Plata onorariilor din oficiu
[Adaugat: 07-Mar-2013]

Plata onorariilor din oficiu - luna octombrie integral

Decanul Baroului Bucuresti aduce la cunostinta celor interesati ca Tribunalul Bucuresti a virat in contul de oficii al Baroului Bucuresti suma de 639.685 RON , reprezentand plata oficii pentru luniIe OCTOMBRIE 2012.

Incepand din 06.03.2013, ora 11, casieria Baroului Bucuresti va efectua plata oficiilor catre avocatii care au prestat astfel de activitate.[citeste in continuare...]

Alege Ghidul Practic – 12 modalitati simple de anulare a amenzilor
– doar 99 de lei!
Reducere 47% in urmatoarele 48 de ore!

Va rugam sa completati astazi Formularul de Inregistrare
 

... click aici pentru Formularul de Inregistrare »
 

Atentie: Ghidul Practic este un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie
 

Indiferent ca suntem soferi, manageri sau juristi – TREBUIE sa stim cum putem scapa de o amenda. PERFECT LEGAL, evident.


Remuneratia administratorului: Plata si contributii
[Adaugat: 07-Mar-2013]

In cadrul societatii (SA cu peste 50 de angajati) avem 3 persoane care au CIM dar dorim sa-i trecem ca si administratori, urmand a fi remunerati printr-un contract de mandat. Pentru asta le vor fi suspendate CIM-urile pe perioada mandatului.

Unul din ei este pensionar, un altul mai este angajat la o alta societate cu CIM partial iar al treilea va avea doar indemnizatia de administrator.

Va rog sa-mi spuneti, pentru fiecare caz, ce contributii trebuie sa plateasca administratorul si firma si cat revine fiecaruia in parte. Indemnizatia bruta sa fie 1.000 lei.

Raspuns: Conform art. 296 indice 4 alin. (1) lit.e) din Codul fiscal , baza lunara de calcul al contributiilor sociale individuale obligatorii, in cazul persoanelor prevazute la art. 296 indice 3 lit. a) si b), reprezinta castigul brut realizat din activitati dependente, in tara si in strainatate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care Romania este parte, care ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
diferenta cadastru teren

Buna ziua,
detin o casa cu teren de aprox. 17 ani
vreau acum sa o instrainez(schimb), am facut cadastru, expertul mi a spus ca la masuratoare reiese ca stapanesc in fapt mai mult decat pe actul de proprietate(vanzare-cumparare)
trebuie sa intentez actiune in constatare pe baza de uzucapiune?daca da, cam care ar fi durata unei astfel de actiuni?cum se calculeaza taxa de timbru?este nevoie de martori pt a dovedi posesia acelei portiuni de teren?acea bucata de tern in plus neaparand in nici un act, se poate incadra la uzucapinue?

daca nu fac actiune in constatare,si las cadastrul asa,ce efecte neplacute se pot ivi?

Multumesc[citeste in continuare...]

protocol de colaborare

Buna ziua! Va rog, imi puteti da un model de protocol de colaborare in urma caruia fundatia noastra sa puna la dispozitia unei asociatii un spatiu destinat activitatii de birou? Va multumesc![citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Renunta odata pentru totdeauna la sursele ascunse de zahar
[Adaugat: 04-Mar-2013]

Citeste bine eticheta
Cand mananci o punga intreaga de ursuleti gumati sau bei un pahar mare de suc cand mergi la film, stii in ce te bagi. Dar trebuie sa stii ca industria alimentara foloseste zahar in aproape tot ce ne ofera, pentru a face gustul mai bun.

Sucul de rosii
Rosiile sunt pline de acid citric care este comparabil cu otetul, niciunul nefiind prea placut papilelor gustative. Cand sunt puse in borcan, pentru a acperi acrul se pune mult zahar. Nu dureaza decat cateva minute sa-ti faci propriul sos de rosii: taier rosiile, fierbele un pic si da-le la blender cu condimentele preferate.

Vinul alb
Cand alegi un pahar de vin alb te gandesti ca este o optiune mai sanatoasa decat un cocktal tropical, de exemplu. Ai dreptate, dar mult mai bine ai afce daca ai alege rosu. Multe vinuri albe, in special Riesling-urile nemtesti, au zahar adaugat pentru a ascunde aciditatea strugurilor care nu au primit suficient soare. Prin contrastm strugurii rosi ...[citeste in continuare...]

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri
3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586