E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
ANAF: Inregistrare fiscala doar daca
[Adaugat: 04-Mar-2013]

Se dau publicitatii urmatoarele documente ce cuprind precizari oficiale privind inregistrarea fiscala a avocatilor care au dobandit titlul profesional de avocat, potrivit Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Urmare numeroaselor sesizari ale organelor fiscale teritoriale cu privire la existenta mai multa entitati care autorizeaza exercitarea profesiei de avocat si avand in vedere art. 1 din Legea nr. 51/1995 republicata, pentru organizare si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora, profesia de avocat se exercita numai de avocati inscrisi in tabloul baroului din care fac parte, barou competent al Uniunii Nationale a Barorurilor din Romania (U.N.B.R.), Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a adresat Ministerului Justitiei, solicitand precizarea entitatii care, potrivit prevederilor legale in vigoare, are dreptul de a autoriza exercitarea acestei profesii, in ...[citeste in continuare...]
Contract de aministrare: Contributii si impozite de achitat
[Adaugat: 04-Mar-2013]
de Elena Ionescu

O firma SCS, incheie incepand cu 01.02.2013 un contract de administrare cu o persoana fizica rezidenta (care are un contract individual de munca in desfasurare la o alta societate).

Care sunt contributiile aferente contractului de administrare (atat pentru administrator cat si pentru societate)? Cum se declara in declaratia 112 contractul de administrator? Va rog un model de stat pentru contract de administrare in valoare de 2000 lei/luna.

Raspuns:
Administratorul unei societati comerciale este acea persoana fizica sau juridica, asociat sau neasociat, care efectueaza toate operatiunile cerute de aducerea la indeplinire a obiectului de activitate, potrivit actului constitutiv al societatii.

Acesta isi desfasoara activitatea in baza mandatului incredintat de Adunarea Generala a Asociatilor/Actionarilor si a contractului de administrare (si nu a unui contract individual de munca).

Potrivit prevederilor OUG 125/2011 de modificare a Codului fiscal, incepand cu ...[citeste in continuare...]
NCPC: Executarea silita
[Adaugat: 04-Mar-2013]

Sediul materiei il constituie prevederile art. 877 noul Cod de procedura civila.

Cel mai important fapt il constituie procedurile cuprinse in alineatul (2) al acestui articol, unde elementul de noutate il constituie faptul ca obligatia de predare a unui bun mobil se coreleaza si cu evacuarea debitorului obligatorie, cu a intregii familii si chiar a tuturor persoanelor care locuiesc in acel imobil.

Acest fapt este de natura sa clarifice modalitatea de executare silita a posesiei bunului imobil, care pana la noua reglementare era deficitara si care pune mari probleme in practica referitoare la opozabilitatea dispozitiilor titlului executor fata de terti.

Aceasta masura va asigura fluidizarea actului de executare silita si va asigura celeritatea in actul executional.

De asemenea, putem spune ca aceasta reglementare, coroborata cu prevederile art. 891 noul Cod de procedura civila, va duce la reducerea abuzurilor in aceasta materie a executarii silite, pentru ca ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Legislatia muncii
Erori de incadrare juridica la incetarea CIM | Inscrierea in ReviSal
[Adaugat: 01-Mar-2013]
de Mihaela Pascu

Intelegand constrangerile de spatiu si nevoia de a fi sintetica in explicatii a REVISAL, care genereaza o descriere prea putin juridica a situatiilor mentionate in campurile aplicatiei, nu putem totusi sa trecem cu vederea cateva inadvertente pe care le putem califica cel putin ca erori de incadrare juridica a unor situatii de incetare a CIM.

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca motivelor in fapt ale incetarii CIM le sunt alaturate temeiuri in drept eronate ale CIM, dar si invers.

Art. 56 alin. (1) lit. c) din Codul muncii nu reglementeaza numai incetarea de drept a CIM ca urmare a indeplinirii cumulative a varstei standard si a stagiului minim de cotizare, ci si incetarea CIM ca urmare a pensionarii de invaliditate, pensionarii anticipate partiale, pensionarii anticipate, pensionarii pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

In contextul lacunei ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
mostenire

buna ziua! puteti sa imi spuneti si mie cum pot afla daca sunt mostenitor, sau daca am vreun drept la o casa a parintilor.

ma intereseaza care este procedura[citeste in continuare...]

suspendarea executarii unui act administrativ

Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti si ma ajutati cu privire la aceasta situatie: institutia Primariei prin CCM, a acordat angajatilor sai, cu titlu de drepturi materiale, sume de bani care au fost stabilite ca nelegal acordate de catre Curtea de Conturi, Primaria aflandu-se in acest moment in litigiu cu Curtea de Conturi.

Insa Primaria prin Primar a trebuit sa emita dispozitii de impunere fata de noi cei angajati, in vederea recuperarii acestor sume de bani.

Eu am contestat in termen aceasta dispozitie, insa in acest cum litigiul Primariei cu Curtea de Conturi nu este finalizat, soarta cauzei mele atarna de cea initiala, astfel incat va trebui sa o suspend pana cand vom avea o solutie in cauza principala.

Sens in care, va intreb, avand in vedere ca inca nu am avut primul termen de judecata in cauza mea, as dori sa solicit suspendarea executarii deciziei, care este executorie prin lege, pana la ramanerea def.si irev. a cauzei mele, in temeiul legii 554/2005 resp,. a art.14 si 15, insa ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Noutati Juridice
  Sanatate
Kiwi - 9 beneficii uimitoare pentru sanatate
[Adaugat: 01-Mar-2013]

Vitamine, fier, calciu, zinc, crom si acid folic - iata doar cateva dintre substantele nutritive care se regasesc in fructele de kiwi si care au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului.

Fructul contine si fibre care ajuta la imbunatatirea digestiei si a tranzitului intestinal. Dimineata, la micul dejun te poti bucura de o bautura sanatoasa si energizanta: smoothie cu kiwi si banana. Se prepara in cateva minute!

Vom afla, mai jos, care sunt beneficiile fructului kiwi!

1. Datorita continutului de magneziu, incetineste procesul de imbatranire si combate stresul si depresiile.

2. Scade tensiune arteriala. Kiwi contine luteina, un antioxidant puternic care scade tensiune arteriala. Contribuie la fluidizarea sangelui si ne ajuta sa prevenim atacurile de cord. Luteina mai este cunsocuta pentru rolul sau de protectie a sanatatii ochilor.

3. Kiwi, fructul-minune te protejeaza impotriva racelii si gripei ca urmare a cantitatii foarte mari de vitamina C pe care o ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar


 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila
 

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –

 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)

 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora.

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586