E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
La 15 Februarie 2013.. nu doar Nou, ci si necesar!

Colectia de Prim-Ajutor "Noul Cod de procedura civila

REDUCERI de pana la 50%  >>> click aici pentru detalii

 
  Noutati Juridice
Furtuna la Tribunalul Bucuresti: frauda la repartizarea dosarelor
[Adaugat: 19-Mar-2013]

Inspectia Judiciara a fost sesizata de catre conducerea CSM in legatura cu posibile abateri disciplinare savarsite in cadrul Tribunalului Bucuresti

In conformitate cu prevederile art. 45 alin 2 din Legea nr 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la dispozitiile art. 10 alin 1 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu posibile abateri disciplinare savarsite in cadrul Tribunalului Bucuresti privind repartizarea aleatorie a cauzelor.

Sesizarea Presedintelui CSM adresata Inspectiei Judiciare prin care solicita efectuarea verificarilor prealabile in legatura posibile incalcari ale indatoririlor de serviciu ce pot constitui abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. o) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
NCPC: Neagravarea situatiei partii in propria cale de atac
[Adaugat: 19-Mar-2013]

Noul Cod contine o reglementare diferita a principiului non reformatio in pejus (al neagravarii situatiei partii in propria cale de atac).

Astfel, potrivit art. 481 NCPC – in forma initiala – apelantului nu i se poate crea in propria cale de atac o situatie mai rea decat aceea din hotararea atacata, afara de cazul in care el consimte expres la aceasta sau daca se invoca motive de ordine publica de drept material [alin. (1)] iar motivele de ordine publica de drept procesual nu pot atrage inrautatirea situatiei partii in propria cale de atac, afara de cazurile in care legea prevede altfel [alin. (2)].

In urma modificarilor aduse prin Legea nr. 76/2012, art. 481 prevede ca apelantului nu i se poate crea in propria cale de atac o situatie mai rea decat aceea din hotararea atacata, afara de cazul in care el consimte expres la aceasta sau in cazurile anume prevazute de lege.

In conditiile reglementarii Codului de procedura civila anterior, in doctrina s-a ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Noi norme metodologice pentru Codul fiscal
[Adaugat: 19-Mar-2013]

Norme metodologice de aplicare a Codul fiscal au fost modificate prin Hotararea Guvernului nr. 84 din 6 martie 2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004
Astfel, prin publicarea in Monitorul Oficial nr. 136 din 14 martie 2013 si in temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. I
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 112 din 6 februarie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

A. Titlul II "Impozitul pe profit"

1. Punctul 14^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"14^1. Veniturile si cheltuielile rezultate din evaluarea titlurilor de participare si a ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia Muncii
Securitatea si protectia sanatatii lucratorilor care sunt expusi unui potential risc
[Adaugat: 18-Mar-2013]

Cerinte minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive

Locurile periculoase se clasifica pe zone in functie de frecventa si durata permanentei unei atmosfere explozive, dupa cum urmeaza:

a) Zona 0 reprezinta acel loc unde ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Invinuita intr-un dosar penal

Buna ziua,
Pana in septembrie 2008 am fost angajata unei unitati bancare ca responsabil agentie. Printre sarcinile mele de serviciu erau si acordarile de credite.
In februarie 2011 am fost chemata la politie unde am dat o declaratie despre procedura de lucru a acordarii creditelor.

In iulie 2012 am fost chemata la procuratura, unde mi s-a comunicat faptul ca sunt acuzata de complicitate la inselaciune pentru ca in perioada 2007-2008 au fost acordate 4 credite la 3 persoane fizice care au declarat ca nu au semnat ei contractele de credit. S-a efectuat expertiza grafologica si s-a constatat ca contractele au fost semnate de o persoana cunoscuta de cei 3, dar pe care eu nu o cunosc.

Eu stiu ca sunt nevinovata, pe vremea aceea erau multe solicitari de acordare credite, eu aveam multe alte sarcini de serviciu, este posibil ca persoana care a semnat sa fi venit cu ei si sa semneze ea.
Procurorul nu vrea sa ia in calcul nimic, ea stie ca eu sunt vinovata, ma tot presat ...[citeste in continuare...]

Vanzare imobil prin fals

Detin un apartament in Sector 5 Bucuresti castigat prin adjudecare la licitatie la un Executor Judecatoresc in decembrie 2008. Fiul fostilor proprietari a falsificat cartea mea de identitate (datele mele de identitate cu fotografia lui) si a vandut apartamentul unor tigani care nici nu au venit sa-l vada cand au cumparat, prezentandu-se la apartament dupa cateva luni de la cumparare.
In momentul cumpararii si in tot acest timp eram in apartament daca veneau. A fost o intelegere intre tigani si cel care a facut falsul (fapt de care mi-am dat seama pe parcurs), dar trebuie sa dovedesc ca a fost rea credinta din partea tiganilor...

Am facut o cercetare prealabila la Notariatul unde s-a facut vanzarea cu ajutorul falsului si am constatat deasemenea ca falsul era unul mediocru (lipsea chiar judetul la locul nasterii), lucru care era destul de vizibil si ar fi trebuit depistat de Notar. Am facut plangere la Politie (Sectia 24) si s-a inceput urmarirea penala impotriva fostilor ...[citeste in continuare...]
  Sanatate
Fa-ti metabolismul campion la atletism!
[Adaugat: 18-Mar-2013]

Se pare ca nu este numai un mit urban afirmatia conform careia femeile consuma cu 300 de calorii pe zi mai putin dupa varsta de 35 de ani fata de varsta de 25 de ani. Iar metabolismul continua sa incetineasca cu aproximativ 5 procente la fiecare 10 ani. Exista si o veste buna: poti accelera metabolismul un pic pentru a te mentine in forma, daca respecti anumite reguli.

1. Mananca atunci cand te trezesti.
Este cel mai important lucru pe care-l poti afce pentru a arde caloriile mai reede. Metabolismul incetienste cand dormi si procesul de digerare al mancarii se reia la trezirea din somn. Cu cat mananci mai repede dupa ce te trezesti, cu atat mai bine.

2. Fa muschi.
Exista mai multe studii care arata ca femeile care ridica greutati slabesc mai repede decat cele care fac doar exercitii de tip cardio. Asta pentru ca organismul le consuma cu pana la 400 de calorii mai mult.

Iata un exemplu de program pe care-l poti face: ...[citeste in continuare...]


 

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri
3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586